România a transmis ...

 • Despre noi

              De ce noi?

 • Legislatie

  Detalii despre programele de finantare si...

 • Blog

  Zona destinata utilizatorilor inregistrati.

 • Contact

  Completeaza formularul si vei fi contactat in cel mai scurt timp.

România a transmis CE cereri de rambursare pentru o absorbţie de 8,36% a fondurilor de coeziune

România a transmis Comisiei Europene cereri de rambursare echivalente cu circa 8,36% din fondurile structurale şi de coeziune alocate ţării, pentru actualul exerciţiu financiar 2007-2013. Anunţul a fost făcut joi, 19 aprilie, de către ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban. Ministrul a susţinut că aceste cifre „arată foarte clar că în luna martie şi luna aprilie lucrurile au avansat mult”.

Ministerul Afacerilor Europene urmează să propună Guvernului, în câteva săptămâni, proceduri simplificate de procesare a cererilor de rambursare pentru fonduri europene. „Intenţionăm să venim cu o propunere foarte concretă în câteva săptămâni la nivelul Guvernului, privind simplificarea procedurilor, în special în ceea ce priveşte procesarea cererilor de rambursare. (…) În felul acesta vom putea să înlăturăm orice fel de restanţă”, a precizat ministrul Leonard Orban.

De asemenea, el a menţionat că sunt în stadiu avansat de pregătire documentele standardizate de licitaţie mai ales în  domeniile mediului, transportului, urmând să fie extinse către zona energiei.

sursa:www.fonduri-ue.ro

 

Adauga un comentariu

Trebiue sa va autentificati pentru a posta comentarii.

SEO