ROBOSCAN 2M, realiza...

 • Despre noi

              De ce noi?

 • Legislatie

  Detalii despre programele de finantare si...

 • Blog

  Zona destinata utilizatorilor inregistrati.

 • Contact

  Completeaza formularul si vei fi contactat in cel mai scurt timp.

ROBOSCAN 2M, realizat cu sprijinul Instrumentelor Structurale

Proiectul ”SISTEM MOBIL NEITRUZIV DE INSPECTIE RADIOGRAFICA – ROBOSCAN 2 M”, implementat de MB TELECOM LTD in perioada 02.02.2010 – 30.06.2012 s-a derulat în cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE), Axa prioritară 2, Operațiunea „Promovarea inovării în cadrul întreprinderilor”, Operatiunea 2.3.3 Promovarea inovării în cadrul întreprinderilor. Contractul nr. 92/02.02.2010, SMIS 5740 a avut o valoare totală de 4.541.204 lei, din care contribuția POSCCE 1.724.414 lei. Mai multe detalii legate de proiect gasiti pe pagina web dedicată acestuia.

ROBOSCAN 2M – a avut ca și obiectiv general dezvoltarea unui produs nou (generația 2) în scopul producției și comercializării prin valorificarea unor rezultate de cercetare-dezvoltare obținute anterior la generația 1 și a unui brevet, ca bază de pornire pentru dezvoltarea acestui produs.

Succesul de piață al acestui proiect a fost certificat imediat prin vânzarea a 3 unități mobile de scanare, în valoare de 26.871.420 fara TVA în doar 6 luni de la finalizarea proiectului. MB TELECOM LTD a înregistrat încasări de peste 16 ori valoarea grantului, în doar câteva luni de la finalizarea perioadei de implementare.

Tehnologia Roboscan a fost recunoscută pe plan internațional prin adjudecarea Marelui Premiu la cel mai prestigios salon internațional de invenții de la Geneva desfășurat în anul 2009 (37-th International Exhibition of Inventions, New Techniques and Products of Geneva), fiind pentru prima dată când un inventator român adjudecă acest premiu. Produsul ROBOSCAN 1M cu care s-a prezentat atunci MB Telecom a fost apreciat a fi cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a camioanelor.

În anul 2013, la editia 41 a Salonului de Inventii si Produse Noi de la Geneva, MB Telecom adjudecă pentru a doua oară Marele premiu cu un nou produs unicat mondial revendicat de Romania, singurul scanner de avioane din lume – RoboScan 2M Aeria.

De remarcat este faptul că, pentru prima oara in istorie un concurent reușeste sa adjudece de două ori Marele Premiu de la Geneva.

Generațiile diferite de Roboscan realizate de MB Telecom au avut și continuă să aibă un succes răsunător la nivel internațional, necesitând o dezvoltare continuă a cercetărilor în acest domeniu.

 

sursa:www.fonduri-ue.ro

 

Adauga un comentariu

Trebiue sa va autentificati pentru a posta comentarii.

SEO