Rata de absorbţie c...

 • Despre noi

              De ce noi?

 • Legislatie

  Detalii despre programele de finantare si...

 • Blog

  Zona destinata utilizatorilor inregistrati.

 • Contact

  Completeaza formularul si vei fi contactat in cel mai scurt timp.

Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la peste 19%

Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la peste 19% la data de 5 iulie a.c., ca urmare a solicitării de noi rambursări de fonduri Comisiei Europene.

Săptamâna trecută, România a transmis Comisiei Europene documentele pentru rambursarea a înca 135 milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Transport (POS Transport). Astfel, valoarea totală a fondurilor solicitate Comisiei pentru rambursare prin intermediul POS Transport este de peste 655 milioane de euro.

“Succesul înregistrat de Guvernul României prin deblocarea recentă a celui de-al treilea program pre-suspendat în trecut de către Comisia Europeană – Programul Operațional Sectorial Transport – are efectul scontat asupra absorbției fondurilor europene. Astfel suma solicitată pentru a fi rambursată prin intermediul celor șapte programe operaționale ajunge la aproximativ 3,7 miliarde euro, un avans substanțial care ne ajută să acoperim riscul de dezangajare automată a banilor primiți de la Uniunea Europeană.”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La începutul lunii februarie 2013, Comisia Europeană a decis reluarea plăţilor pentru Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane, iar rata de absorbţie curenta a ajuns la 16,62% în prezent pe acest program.

La sfârşitul lunii aprilie 2013, Comisia a reluat plăţile pentru Programul Operaţional Regional, iar rata de absorbţie curentă la nivelul acestui program a ajuns la aproape 33% în prezent.

Suma rambursată României de către Comisia Europeană este în valoare de aproximativ trei miliarde de euro în prezent, nivel care reprezintă 15,30% din fondurile alocate de Uniunea Europeană.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

 

Adauga un comentariu

Trebiue sa va autentificati pentru a posta comentarii.

SEO