Finanțările Europe...

 • Despre noi

              De ce noi?

 • Legislatie

  Detalii despre programele de finantare si...

 • Blog

  Zona destinata utilizatorilor inregistrati.

 • Contact

  Completeaza formularul si vei fi contactat in cel mai scurt timp.

Finanțările Europene din PNDR (2007-2013) vor fi prelungite până în 2016

Politica de dezvoltare rurală a UE a evoluat continuu pentru a răspunde noilor provocări legate de zone rurale.

În urma solicitării Poloniei pentru a prelungi absorbția fondurilor de dezvoltare rurală, România a susținut această cerere, deoarece nivelul de absorbție din vechiul PNDR este de 82,5%.

În acest sens, cheltuirea fondurilor europene pentru dezvoltarea rurală din exercițiul 2007-2013 ar putea avea un termen prelungit cu încă 6 luni, pe lângă regula de N+2 deja în aplicare.

”Sunt discuții în acest moment la nivelul Comisiei Europene vizavi de posibilitatea de a prelungi cu 6 luni de zile timpul până la care să cheltuim toți banii pe care îi avem alocați pe zona de dezvoltare rurală. Și nu e vorba doar de România. Nu este o solicitare a României, este o solicitare a Poloniei la care a aderat și România. Asta înseamnă că regula n+2 pe care o aplicăm poate fi prelungită cu 6 luni de zile, adică până în iunie 2016, dată până la care trebuie să avem toate cheltuielile făcute de către beneficiari, cererile de rambursare transmise CE și plățile efective făcute de către CE”, a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale Daniel Constantin.

Sursa: agrointel.ro

Plăți de 7 miliarde de euro și peste 75.000 fermieri sprijiniți în PNDR 2007-2013

Agenția Națională pentru Finanțarea Investiților Rurale (A.F.I.R.) a plătit până la sfârșitul anului 2014, aproximativ 7 miliarde de euro către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală PNDR 2007-2013.

”Rata de absorbție la finalul perioadei de programare va fi de 100%, având în vedre că plațile pentru proiectele de investiții și angajamentele multianuale vor continua până în iunie 2016” precizează AFIR

Sursa: APDRP

 

Adauga un comentariu

Trebiue sa va autentificati pentru a posta comentarii.

SEO